Coaching

Soms loop je in je leven tegen obstakels aan, waardoor je even niet zo lekker in je vel zit. Of je hebt vragen waar je zelf niet zo goed weet hoe daarmee om te gaan, in je werk of je privéleven.  Coaching kan je helpen om weer dichterbij jezelf te komen en belemmeringen weg te nemen, zodat je daarna weer voldoende gereedschap hebt om zelf verder te kunnen en te weten wat je wilt.

Coaching is een positieve manier van begeleiding. Natuurlijk heeft ieder mens zwakkere kanten die beter ontwikkeld kunnen worden, maar volgens mijn visie is het belangrijker om juist je positieve kanten te versterken en vanuit zelfkennis en je eigen positieve inzet te doen wat goed is voor jou en je omgeving. Iedereen heeft talenten. Het is alleen niet voor iedereen even duidelijk wat die talenten zijn en hoe ze het beste ingezet kunnen worden.  Tijdens een coachingstraject wordt gebruik gemaakt van diverse technieken en oefeningen. Daarbij kijken we wat op dat moment voor jou nodig is om jouw talenten en vaardigheden zo goed mogelijk in te zetten.

Aandachtsgebieden:

Coaching bij hoogbegaafdheid en introversie

Hoogbegaafde volwassenen hebben vaak specifieke problemen, die niet iedereen kent en onderkent. Weinig aansluiting vinden op het werk, niet goed begrepen worden, hoge verwachtingen van jezelf en anderen en verveling zijn een aantal belemmeringen waar je als hoogbegaafde tegenaan kunt lopen. Coaching kan je helpen deze problemen te (h)erkennen en op te lossen. Door mijn eigen ervaringen op dit gebied kan ik je helpen om beter om te gaan met je hoogbegaafdheid.

Tijdens de coaching gaan we samen onderzoeken waar de problemen liggen en hoe deze opgelost kunnen worden. Inzicht in het eigen gedrag, de specifieke behoeften van hoogbegaafde cliënten en de interactie met de omgeving staan hierbij vaak centraal, maar ook thema’s op het gebied van zingeving, intellectuele verdieping en bore-out kunnen hierbij aan bod komen.

Ook heeft introversie mijn speciale aandacht. In een wereld waarin iedereen om het hardst lijkt te schreeuwen is het soms lastig je staande te houden als introvert persoon. Snel en bondig reageren lijkt de norm te zijn, terwijl je liever wat meer tijd neemt om je antwoorden goed te formuleren en je graag alleen en geconcentreerd werkt. Coaching kan je helpen om jouw talenten te gebruiken en je introversie positief in te zetten.

Coaching bij stress en burn-out

Onze huidige maatschappij is druk en stressvol. Er wordt veel van ons verwacht en we verwachten ook heel veel van onszelf. Niet iedereen kan daar even goed mee omgaan. Soms heb je te veel stress en krijg je klachten, die zowel fysiek als mentaal kunnen zijn.  Coaching kan je helpen hiermee om te gaan. Samen gaan we kijken wat jou stress oplevert, hoe je deze kunt verminderen en hoe je het in de toekomst beter kunt hanteren.

Tijdens een coachingstraject werk je samen met de coach aan het verminderen van stress. Je krijgt inzicht in jouw stressfactoren en leert hoe je deze kunt herkennen, voorkomen en hoe je, als je stress ervaart deze kunt verlichten. Aan de hand van jouw doelstellingen gaan we in een aantal sessies aan de slag met gesprekken, opdrachten en oefeningen.

Er wordt gebruik gemaakt van diverse technieken uit de coaching. Op deze manier worden de sessies zo aangepast aan jouw individuele behoeften en kan er dieper ingegaan worden op specifieke omstandigheden en doelstellingen.

Coaching van (hoogbegaafde) studenten en starters

Bij studeren komt er heel wat op je af. Niet alleen de studie en leerstof zelf, maar ook omgaan met andere studenten en docenten. Misschien studeer je in een andere stad en is dat een grote stap voor je, nieuwe mensen leren kennen, zelfstandig je eigen huishouden leiden.  Dat is niet voor iedereen even vanzelfsprekend.

Doe ik het wel goed genoeg? Krijg ik later een goede baan? Hoe krijg ik minder stress bij het studeren? Of lig ik wel goed in de groep? Wat wil ik eigenlijk met mijn studie?

Het zijn allemaal vragen die bij veel studenten leven. Als je veel spanning ervaart en er zelf niet goed uitkomt, is coaching wellicht iets voor jou. We kijken samen naar jouw vragen en tijdens het coachingstraject ontwikkel je vaardigheden zodat je met zelfvertrouwen een fijne studententijd kunt beleven.

Ook de eerste stappen op de arbeidsmarkt kunnen stress en onzekerheid op de loer liggen. Voldoe ik aan de verwachtingen, hoe hard moet ik eigenlijk werken in een baan, is dit het nou?

Heb je het gevoel dat je je studie niet aankan, heb je te veel stress tijdens je (eerste) baan of komt er niets meer uit je handen, dan is een coachingstraject wellicht wat voor jou. Je leert om te gaan met alles wat er op je af komt tijdens je studie of  baan en krijgt opdrachten en oefeningen die je helpen om je stress te verminderen. Na het coachingstraject heb je genoeg vaardigheden en inzichten opgedaan om het in de toekomst weer zelf te kunnen.

Heb je interesse in een coachingstraject, neem dan contact op.