Training

Taaltrainingen Nederlands

Bureau Latent Talent geeft Nederlandse lessen op maat. Individueel of in kleine groepjes. Een greep uit de mogelijkheden:

  • Beter leren schrijven: e-mail en zakelijke teksten
  • Dyslexieproblemen oplossen en makkelijker met taal leren omgaan ( alleen volwassenen)
  • Begeleiding  voor het Staatsexamen NT2 (B1 en B2)
  • Spelling, grammatica en interpunctie
  • Begrijpend lezen
  • Scriptiebegeleiding op taal en schrijven

Studiebegeleiding

Losse sessies

Blijven je studieresultaten achter of heb je het gevoel dat het studeren niet goed lukt? Bij Bureau Latent Talent zijn er diverse mogelijkheden om je te begeleiden bij je studie. Je kunt kiezen voor losse sessies, waarbij we kijken wat jouw specifieke problemen zijn bij het studeren. Dit is handig voor kleinere problemen of een tijdelijke dip. Vaak gaat het hierbij om het aanleren van studievaardigheden, werken aan leesvaardigheid, scriptiebegeleiding of goed leren schrijven.

Training ‘Talent voor studeren’

Heb je wat meer moeite met het volgen van de studie, weet je niet goed hoe je moet studeren of heb je een stok achter de deur nodig, dan is deze training misschien wat voor jou. Je leert beter en effectiever studeren en krijg je begeleiding gedurende een heel studiejaar.

De training bestaat uit 13 bijeenkomsten. De eerste paar  keren zal besteed worden aan coaching: samen gaan we kijken waar jouw knelpunten liggen bij het studeren. Misschien ging de middelbare school jou heel gemakkelijk af en heb je niet ‘leren leren’. Of heb je nu moeite met plannen. Het kan ook zijn dat er bepaalde emotionele zaken zijn die je in de weg zitten. Of je vindt het heel moeilijk om alleen te studeren. Als we in kaart hebben gebracht waar jij aan moet werken, krijg je een persoonlijk plan en komen we elke maand bij elkaar om te zien hoe het gaat en wat de volgende stap moet zijn in jouw studieplan. Zo kunnen we een heel studiejaar gebruiken om je studie op de rit te krijgen en heb je voldoende gereedschap gekregen om verder te kunnen.

Heb je bepaalde problemen die niet specifiek te maken hebben met studeren, maar meer met contact met docenten of medestudenten of ervaar je heel veel spanning en stress bij het studeren, misschien is een coachingtraject dan meer iets voor jou. Hierbij kijken we meer naar de belemmeringen die je hebt en kunnen we dieper ingaan op persoonlijke problemen.

Korte toolboxtraining

Deze cursus is voor studenten, maar ook voor  iedereen die wil leren om beter te plannen, prioriteiten te stellen en keuzes te maken. De training kan toegepast worden op werk/studie en in het privéleven of de balans daartussen. Het doel van de training is om tijd effectiever te besteden en meer rust en ontspanning over te houden.

Aan de hand van een kort intakegesprek wordt een stappenplan gemaakt, waarbij regelmatig afgesproken wordt. De training bestaat uit 6 bijeenkomsten. Tussen de bijeenkomsten zit altijd minstens twee weken, zodat het geleerde ook goed in de praktijk kan worden toegepast.

De training kan ook in combinatie of aansluitend aan een coachingtraject gevolgd worden.

Bij informatie vind je meer over de kosten van de trainingen en hoe je contact kunt opnemen.

Vul je toolbox en neem contact op voor een intakegesprek.